Informatie Tennislessen

Wil jij je tenniskwaliteiten graag verbeteren? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om lessen te volgen. Bij TATC is het voor zowel beginners als gevorderden mogelijk om lessen te volgen.

De indeling van de lesgroepen vindt plaats naar speelsterkte. Hiermee wordt geborgd dat de tennisles voor iedereen leuk en leerzaam is.

Tennislessen (zomer)

De tennislessen in de zomer worden gegeven op dinsdag, woensdag en donderdag op de middag en de avond gedurende de periode april t/m september. Het zomerseizoen bestaat uit 16 klassikale lessen van 50 minuten. De lessen worden gegeven op de banen van TATC.

Seniorleden

De indeling vindt zoveel mogelijk plaats naar speelsterkte. De grootte van de lesgroep kan daardoor variëren. Op basis van het aantal lessers/groepen wordt het lesgeld bepaald. De afgelopen jaren bedroeg het lesgeld € 125,-.

In overleg is het eventueel mogelijk om zelf een lesgroep samen te stellen. Voorkeuren qua aantal mensen in een lesgroep kunnen tot uiterlijk 3 weken voor de start van het lesseizoen doorgegeven worden bij de tennistrainer. De kosten voor die lessen worden dan voor die groep in rekening gebracht.

Om in de zomer tennislessen te kunnen volgen is een lidmaatschap bij TATC verplicht. Privéles en andere trainingen zijn in overleg met de tennisschool mogelijk.

Juniorleden

Voor de juniorleden wordt gebruik gemaakt van het Tenniskids-systeem. Daarbij wordt gebruik gemaakt van balsoorten die geschikt zijn voor de leeftijd en het spelniveau (rood, oranje, groen, geel). De indeling van de jeugdlessen vindt net als bij de senioren plaats op speelsterkte, maar ook op leeftijd.

Voor de jeugdlessen geldt een tarief van *€ 125,-  die qua tijdsduur als volgt is ingedeeld:
2 personen: 30 minuten
3 personen: 40 minuten
4 en meer:  50 minuten

*Desgewenst kan het aantal minuten uitgebreid worden, hierbij zal het tarief naar rato van het aantal minuten stijgen.

Tennislessen (winter)

De tennislessen in de winter worden gegeven op dinsdag, woensdag en donderdag op de middag en de avond gedurende de periode oktober t/m maart. Het winterseizoen bestaat uit 16 klassikale lessen. De lessen worden gegeven in de Monnikenhal, de tennishal op het complex van TATC. De prijzen voor de winterlessen zijn duurder dan de zomerlessen. Dit komt door de halhuur voor de binnenbanen.

Voorkeuren qua aantal mensen in een lesgroep kunnen tot uiterlijk 3 weken voor de start van het lesseizoen doorgegeven worden bij de tennistrainer. Of hier gebruik van gemaakt kan worden is afhankelijk van de halbezetting.

Ga je starten met lessen in de winter, dan wordt je lid van de vereniging voor de rest van het winterseizoen. Dit betekent dat wij je inschrijven bij de KNLTB waardoor je tijdens de lessen, op basis van de collectieve ongevallenverzekering van de KNLTB, voor ongevallen bent verzekerd. De minimale contributie is daarmee gelijk aan minimaal 50% van de contributie en voor jeugdleden (tot 18 jaar) 20 euro.

Seniorleden
Voor de senioren geldt een tarief van € 199,- met een tijdsduur van 50 minuten per les.

Juniorleden
Voor de jeugdlessen geldt één tarief van *€ 199,- die qua tijdsduur als volgt is ingedeeld:
2 personen: 30 minuten
3 personen: 40 minuten
4 en meer:  50 minuten

*Desgewenst kan het aantal minuten uitgebreid worden, hierbij zal het tarief naar rato van het aantal minuten stijgen.

Privé les of gedeeltelijke lessen
Er is, in overleg met de trainer, de mogelijkheid voor privé les of verkorte, specifiek gerichte, lessen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van tijdstip en in onderling overleg vast te stellen.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 599 584 394

Adres

Havenstraat 2
9561 EC Ter Apel

KVK-nummer

40037544